V Čečensku vytvoria rehabilitačné centrum pre ženy vyvezené z Iraku a Sýrie

NETKY.SK • 2 December 2017, 17:20 • 2 min
V Čečensku vytvoria rehabilitačné centrum pre ženy vyvezené z Iraku a Sýrie

MOSKVA - V Čečenskej republike vytvoria rehabilitačné centrum pre ženy, ktoré boli evakuované zo Sýrie a Iraku. Väčšinou sú to vdovy miestnych obyvateľov, ktorí bojovali na strane extrémistov. Informuje NTV.ru

slovakia

left justify in out

Nový program im pomôže prispôsobiť sa ku pokojnému životu. Oni zo svojej strany budú môcť zastaviť prechod mladých ľudí do radov teroristov. Za tri mesiace, z horúcich miest na Blízkom východe, vyviezli asi 100 žien a detí. V zozname čečenských aktivistov za ľudské práva je ešte viac ako 700 žiadostí.

 

Čečenská republika je zatiaľ jediný región, aktívne vyhľadávajúci a vyvážajúci ľudí z oblastí konfliktu na Blízkom východe. Do práce sa aktívne zapojili ženy zo "Zväzu matiek Čečenska".

 

Do Moskvy sa dostavili dve zachránené deti, ktoré boli v Mosule viac ako rok a je to už tretí krát, čo do Ruskej Federácie priletelo lietadlo so zachránenými deťmi z Iraku. Podľa údajov komisára pre práva dieťaťa, do zón bojových operácii v krajinách Blízkeho východu bolo vyvezených okolo 350 ruských detí, prevažne z Čečenska a Dagestanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies