V čase vrcholiacej krízy v Grécku opravujú frankfurtskú sochu eura

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 15:47 • 2 min
V čase vrcholiacej krízy v Grécku opravujú frankfurtskú sochu eura

FRANKFURT - Známu sochu zobrazujúcu symbol eura pred bývalým ústredím Európskej centrálnej banky vo Frankfurte nad Mohanom začali dnes opravovať prvýkrát od jej odhalenia pred 13 rokmi.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uviedla, že práce na diele, ktoré je obľúbeným motívom fotografov, boli naplánované už dávnejšie. Napriek tomu však poukazuje na skutočnosť, že ho začali rozoberať v čase vrcholiacej krízy v Grécku, ktorá by mohla vyústiť do vystúpenia krajiny z eurozóny. Predpokladá sa, že robotníci práce stihnú do piatku, dokedy by mali vymeniť pôvodné diely z plexiskla a nainštalovať nové podsvietenie.

 

O ďalšom osude zadlženého Grécka budú lídri EÚ rokovať na dnešnom mimoriadnom summite v Bruseli. Grécki voliči v nedeľňajšom referende jednoznačne odmietli podmienky pokračovania programu záchrany tamojšej ekonomiky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona