V čase Putinovej návštevy v Indii pricestoval do Naí Dillí aj krymský líder

NETKY.SK • 11 December 2014, 09:33 • 2 min
V čase Putinovej návštevy v Indii pricestoval do Naí Dillí aj krymský líder

NAÍ DILLÍ - Predseda krymskej proruskej rady ministrov Sergej Aksionov pricestoval dnes na neoficiálne rokovania do Naí Dillí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá upozornila, že Aksionov pricestoval do indickej metropoly v čase návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina. Putin sa dnes v Naí Dillí stretne s indickým premiérom Naréndrom Módím a bude s ním hovoriť najmä o ekonomických záležitostiach.

 

Aksionov sa podľa Reuters stretol s podnikateľmi z ekonomickej metropoly Bombaj, aby s nimi prerokoval posilnenie spolupráce v oblasti Čierneho mora.   

 

India sa nepridala k sankciám, ktoré Západ uvalil na Rusko po anexii Krymského polostrova na jar tohto roku. Neoficiálne rokovania medzi indickými podnikateľmi a politikmi a zástupcami Ruska môžu preto vyvolať nevôľu v USA pred januárovou návštevou prezidenta Baracka Obamu v Indii.

 

Krymský polostrov sa stal ďalším subjektom Ruskej federácie na jar toho roku, čo vyvolalo najvážnejšiu krízu vo vzťahoch medzi Ruskom a Západom od konca studenej vojny a podieľalo sa aj na eskalácii napätia na východe Ukrajiny, kde od jari trvá ozbrojený konflikt medzi proruskými separatistami a vládnou armádou. 

 

V súvislosti s podozreniami, že Moskva nielen stráni, ale aj vojensky podporuje separatistov, západné štáty na Rusko uvalili sériu sankcií. Jedným z politikov, ktorých sa sankcie týkajú, je aj Aksionov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies