V čase hávarie airbusu údajne chýbal v pilotnej kabíne jeden pilot

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 06:00 • 2 min
V čase hávarie airbusu údajne chýbal v pilotnej kabíne jeden pilot

FRANKFURT - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa nemôže potvrdiť správu amerického denníka The New York Times, podľa ktorého jeden z pilotov airbusu, ktorý v utorok havaroval na juhu Francúzska so 150 osobami na palube, opustil pilotnú kabínu a nedokázal sa vrátiť predtým, než lietadlo spadlo.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Germanwings, ktorá vlastnila havarované lietadlo, patrí firme Lufthansa.

"Nemáme žiadne informácie, ktoré by mohli potvrdiť správu The New York Times," povedal hovorca Lufthansy pre agentúru DPA.

 

Americký denník citoval "vysokopostaveného vojenského predstaviteľa, ktorý sa zúčastňuje na vyšetrovaní", ktorý povedal, že v čase havárie lietadla bol v kokpite iba jeden pilot. Správa sa tiež odvoláva na zvukový záznam z pilotnej kabíny.

 

"Chlapík vonku zľahka klope na dvere a nie je tam žiadna reakcia," povedal denníku nemenovaný vyšetrovateľ. "A potom udiera na dvere silnejšie a reakcia. Nikdy tam nie je reakcia," dodal. "Je tam počuť, že sa snaží dvere vyraziť," doplnil vyšetrovateľ.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies