V Cannes ocenili snímky L’Image Manquante a Omar

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 10:32 • 2 min
V Cannes ocenili snímky L’Image Manquante a Omar

BRATISLAVA - Víťazom sekcie Un Certain Regard, ktorá oceňuje nové režisérske talenty a tiež režisérov, ktorých diela sú inovatívne, odvážne a originálne, sa na 66. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Cannes stal kambodžský dokument L’Image Manquante (2013) režiséra Rithyho Panha. Rozhodla o tom porota na čele s dánskym režisérom Thomasom Vinterbergom. Panh vo svojej snímke pomocou malých hlinených postavičiek vyrozprával príbeh svojej rodiny, ktorej členovia zomreli počas vlády Červených Khmérov.

slovakia

left justify in out

Zvláštnu cenu poroty v tejto sekcii dostala palestínska politická dráma Omar (2013) Hanyho Abu-Assada. Cenu za réžiu získal Francúz Alain Guiraudie za snímku L’Inconnu do Lac (2013) a porota taktiež ocenila herecké obsadenie mexickej drámy La Jaula de Oro (2013), ktorú nakrútil Diego Quemada-Diez. Celkovo v sekcii Un Certain Regard, ktorú mimo súťaž otvorila snímka Bling Ring (2013) Sofie Coppoly, súťažilo 17 filmov z 15 krajín. Víťaz najprestížnejšej ceny festivalu v Cannes - Zlatej palmy - bude známy v nedeľu večer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies