V Calais zomrel ďalší migrant, v eurotuneli ho zrazil nákladný vlak

NETKY.SK • 24 September 2015, 12:13 • 2 min
V Calais zomrel ďalší migrant, v eurotuneli ho zrazil nákladný vlak

CALAIS - Nákladný vlak zrazil v noci nadnes migranta pokúšajúceho sa prejsť eurotunelom popod Lamanšským prielivom, ktorý spája severné Francúzsko s Britániou. Napísala to agentúra AP s odvolaním sa na francúzske úrady.

slovakia

left justify in out

Prefektúra mesta Calais oznámila, že telo nemenovaného muža sa našlo okolo druhej hodiny po polnoci miestneho času neďaleko koľají. Úmrtie oblasti v nákladného terminálu na francúzskej strane potvrdila aj spoločnosť Eurotunnel prevádzkujúca nákladnú dopravu pod prielivom.

 

Od začiatku tohtoročného leta prišla na trati ústiacej do eurotunela o život približne desiatka migrantov. Utečenci si vybudovali tábory v okolí tohto prístavného mesta na severozápade Francúzska a veria, že sa im podarí dostať sa do nákladných či osobných vlakov smerujúcich do Británie. V reakcii na zvýšené úsilie migrantov dostať sa do vlakov premávajúcich medzi Francúzskom a Britániou posilnili obe strany dohľad nad prístupovými cestami do eurotunela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona