V C-skupine ide triu o postup, Kolumbii o prvenstvo

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:37 • 2 min
V C-skupine ide triu o postup, Kolumbii o prvenstvo

CUIABÁ/FORTALEZA - Tri tímy v C-skupine bojujú o druhú postupovú miestenku do osemfinálovej fázy futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Tú prvú si vo dvoch stretnutiach vybojovala favorizovaná Kolumbia, ktorá je s plným počtom bodov na čele a má veľmi blízko k postupu do vyraďovacej časti šampionátu z prvej priečky. V záverečnom vystúpení v "céčku" narazia Juhoameričania v utorok na dosiaľ nevýrazných Japoncov (Cuiabá, 22.00 h SELČ), ktorí majú na konte bod za bezgólovú remízu s Gréckom.

 

"Našej hre chýba myšlienka. Proti oslabeným Grékom sme sa snažili útočiť, ale jednoducho sme nedokázali dostať loptu za bránkovú čiaru. Moji zverenci akoby hrali so zatiahnutou ručnou brzdou, teda nie dostatočne rýchlo. Problém je však pravdepodobne v hlavách hráčov. S našimi vystúpeniami v Brazílii nie sme spokojní, no v uplynulých štyroch rokoch sme rozdávali naším futbalom priehrštiami radosť a spokojnosť, tak tú svetlejšiu stránku azda vytiahneme aj proti Kolumbii," nevidí ešte dôvod na skepsu taliansky tréner "modrých samurajov" Alberto Zaccheroni. 

 

Kolumbia zásluhou víťazstiev nad Gréckom (3:0) a Pobrežím Slonoviny (2:1) prienikom do osemfinále vyrovnala historické maximum "Los Cafeteros" z Talianska 1990, o ktoré sa pred 24 rokmi postarala nesmrteľná partia okolo Reného Higuitu a Carlosa Valderramu. Zverenci súčasného kouča Josého Pékermana nepozerajú priďaleko, sústredia sa na duel proti Japoncom. "Musíme ísť krok po kroku. Čaká na nás tím, ktorý dozaista zlepší svoju hru, aby bol schopný zabojovať o postup," upozornil argentínsky kouč. 

 

Najlepšie vyhliadky na postup zo zostávajúcej trojice tímov majú trojbodoví "sloni", na ktorých v utorok vo Fortaleze (22.00 h SELČ) čakajú dosiaľ bezfarební Gréci. "S Kolumbiou sme si nezaslúžili prehrať, spravodlivejšia by bola remíza. Nechceme sa spoliehať na jej pomoc, a preto teraz potrebujeme zdolať Grékov," poznamenal francúzsky tréner západoafrického tímu Sabri Lamouchi. Rovnaký imperatív stojí aj pred Helénmi, ktorí na šampionáte dosiaľ neskórovali. "Majú výnimočných hráčov ako Didier Drogba či Yaya Touré. Musíme sa však sústrediť na seba, je pred nami jednoducho zadefinovaná úloha: zvíťaziť," povedal grécky útočník Kostas Mitroglou. 

Tabuľka C-skupiny: 
1. Kolumbia 2 2 0 0 5:1 6 - istý postup do osemfinále 
2. Pobr. Slonoviny 2 1 0 1 3:3 3 
3. Japonsko 2 0 1 1 1:2 1 
4. Grécko 2 0 1 1 0:3 1 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies