V bývalom západnom Nemecku sa dopovalo takisto ako v NDR

NETKY.SK • 5 August 2013, 16:44 • 2 min
V bývalom západnom Nemecku sa dopovalo takisto ako v NDR

BERLÍN - Doping športovcov bol počas tzv. Studenej vojny súčasťou arzenálu nie len bývalého východného Nemecka, ale využívali ho aj súperi zo západnej časti politicky rozdelenej krajiny.

slovakia

left justify in out

Rovnako ako v NDR aj tu malo užívanie zakázaných podporných látok systematickú podporu vládnych orgánov a bolo súčasťou ideologického boja medzi západným a východným blokom. Dokazuje to správa, ktorú sa chystá zverejniť nemecké ministerstvo vnútra. Podľa hovorcu rezortu Philippa Spauschusa publikovanie materiálu s názvom "Doping v Nemecku od roku 1950 po súčasnosť" zdržalo riešenie záležitostí okolo ochrany súkromia. Neprezradil však, či problémové pasáže prejdú úpravou.

Detaily zo správy sa dostali na verejnosť v sobotu prostredníctvom denníka Süddeutsche Zeitung. Vyplýva z nich, že experimentovanie s podpornými substanciami sa začalo najneskôr v roku 1970.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies