V bývalom areáli Pozany v Žarnovici chcú stavať byty a obchodné prevádzky

NETKY.SK • 10 September 2018, 09:03 • 2 min
V bývalom areáli Pozany v Žarnovici chcú stavať byty a obchodné prevádzky

ŽARNOVICA - V Žarnovici by mali v budúcom období pribudnúť ďalšie byty a obchodné prevádzky.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť F.L.R. Invest predstavila svoj zámer, ktorý v priebehu piatich až desiatich rokov počíta s výstavbou bytov a súvisiacej infraštruktúry v bývalom areáli Pozana. "Náš zámer je taký, že tam vyrastú nové bytové domy, pretože sa ukazuje, že je v Žarnovici nedostatok možností na bývanie. To je jedna časť," uviedol konateľ spoločnosti Ivan Ďuďák. Druhá časť zámeru nadväzuje na bytovú výstavbu v podobe súvisiacej infraštruktúry, a to najmä z hľadiska obchodných prevádzok.

 

Areál, v ktorom sa nachádza v súčasnosti nevyužívaná budova sila a niekoľko ďalších objektov, si podľa Ďuďáka vybrala spoločnosť aj pre jeho polohu. "Nachádza sa blízko existujúceho sídliska, čiže z hľadiska nejakej ďalšej nadväznej infraštruktúry je to zaujímavé miesto," podotkol. Navyše, Žarnovica je podľa jeho slov z hľadiska pracovných príležitostí dynamicky sa rozvíjajúce mesto, ktoré však trápi nedostatok bytov.

 

Investor aktuálne pripravuje urbanistickú štúdiu, ktorá bude prvým predpokladom pre vypracovanie návrhu zmien a doplnkov územného plánu a nasledovať bude schvaľovací proces. Ďuďák predpokladá, že do roka by sa mohla administratívna časť ukončiť, po nej by sa malo začať s realizáciou prvých stavieb. Ako však podotkol, projekt je dlhodobý, predpokladá na obdobie piatich až desiatich rokov. Výška plánovanej investície sa zatiaľ podľa jeho slov vyčísliť nedá.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies