V bytovke tečie z kohútika namiesto vody pivo a rum

NETKY.SK • 7 Február 2020, 19:09 • 2 min
V bytovke tečie z kohútika namiesto vody pivo a rum

Bytový komplex, kde žije asi osemnásť rodín, je zásobovaný vodou z neďalekej mestskej studne. V pondelok ale začalo z kohútikov vytekať niečo, čo malo k priezračnej tekutine ďaleko.

slovakia

left justify in out

Nepríjemné prekvapenie zažili v pondelok obyvatelia bytového komplexu v indickom meste Chalakudy. Namiesto vody im z kohútikov začala vytekať hnedastá kvapalina - ako sa následne ukázalo, bola to zmes piva, rumu a brandy. Išlo o zásoby vyliate pracovníkmi neďalekého hotela.

 

Zhrození obyvatelia paneláku

"Z kohútikov nám začala vytekať hnedá voda. Keď sme išli skontrolovať nádrž, videli sme na povrchu vody akýsi olejový film a cítili silný zápach," uviedol pre CNN, ktorá o udalosti informovala, 47-ročný miestny obyvateľ Josha Maliakkal.

 

Čoskoro sa podarilo zistiť aj pôvod znečistenia. Neďaleko bytoviek sa nachádza hotel, ktorý sa potreboval zbaviť starých zásob alkoholu. Celkovo išlo o zhruba 6000 litrov tekutiny.

 

 

Zmes piva, rumu a brandy
Hotel mal alkohol v sklade od roku 2014, kedy bola v štáte Kerala vyhlásená prohibícia. Prísne zákony na zákaz podávania alkoholu boli síce v roku 2017 značne uvoľnené, alkoholu však medzi tým vypršala záručná lehota a už ho nebolo možné predať.

 

"Pretože bol alkohol prejdený, vykopali sme na pozemkoch hotela jamu, do ktorej sme ho naliali, aby sme sa ho zbavili," povedal CNN jeden z miestnych úradníkov.

 

 

Alkohol však presiakol do neďalekej studne, a tak obyvatelia bytovky miesto pitnej vody dostali nevábnu zmes vody, piva, rumu a brandy.

 

Obyvatelia sú zatiaľ odkázaní na vodu, ktorú im dovezú úrady. "Zatiaľ nám poskytli 5000 litrov vody, čo pre toľko ľudí nestačí," uviedol roztrpčený Maliakkal. Kedy a ako bude situácia vyriešená, nie je jasné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona