V byte argentínskeho prokurátora, ktorý záhadne zomrel, sa našla DNA druhej osoby

NETKY.SK • 11 Február 2015, 06:39 • 2 min
V byte argentínskeho prokurátora, ktorý záhadne zomrel, sa našla DNA druhej osoby

BUENOS AIRES - Argentínski vyšetrovatelia oznámili, že v byte, kde sa v januári našiel mŕtvy prokurátor Alberto Nisman, objavili DNA druhej osoby a predvolali svedka na preverenie zhody DNA. Informovala o tom v noci na dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nismanova záhadná smrť prišla deň pred tým, ako mal v parlamente vystúpiť s obvineniami, že argentínska prezidentka Cristina Fernándezová kryla iránskych predstaviteľov zapletených do bombového útoku na stredisko židovskej obce v metropole Buenos Aires z roku 1994, pri ktorom prišlo o život 85 ľudí. Prokurátor Nisman, ktorý bombový útok vyšetroval, tvrdil, že prezidentka sľúbila milosť a slobodu iránskym organizátorom útoku výmenou za tak veľmi potrebné dodávky ropy od Iránu.
     

Vo vyhlásení vydanom kanceláriou sudkyne Fabiany Palmaghiniovej sa dnes uvádza, že si predvolala osobu, ktorá navštívila Nismana deň pred tým, ako sa našlo jeho telo v jeho kúpeľni v kaluži krvi. Sudkyňa túto osobu nemenovala, ale Nismanov asistent Diego Lagomarsino už priznal, že Nismana navštívil 17. januára.
      

Po náleze Nismanovho tela argentínske médiá písali, že spáchal samovraždu - odvolávali sa pritom na nemenované zdroje.

 

Vyšetrovatelia v súčasnosti tvrdia, že ešte nevedia, či si Nisman vzal život, alebo ho zabili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies