V Bystrici je hokejová reprezentácia už bez Brejčáka a Tybora

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 14:11 • 2 min
V Bystrici je hokejová reprezentácia už bez Brejčáka a Tybora

BRATISLAVA - V kempe slovenskej hokejovej reprezentácie v Banskej Bystrici už nepokračujú zo zdravotných dôvodov obranca Ján Brejčák a útočník Radoslav Tybor. Od stredy sa s tímom už pripravuje obranca Richard Stehlík, ktorý chýbal z rodinných dôvodov na utorňajšom zraze.

slovakia

left justify in out

Tybor mal zdravotné problémy už dlhšiu dobu, trápil ho žalúdok. "Mám problémy s tráviacim systémom. Chytilo ma to pred štyrmi týždňami a neviem sa toho zbaviť. Pred zápasmi som dostával injekcie a tabletky a vďaka nim ma bolesť nehendikepovala. Tréningy som však nemohol absolvovať," povedal v banskobystrickom hoteli Lux útočník Pardubíc. Po vyšetreniach u gastroenterológa dostal antibiotika a dúfa, že sa na budúci týždeň pripojí k tímu v Bratislave. 

 

Z Banskej Bystrice odcestoval aj obranca Ján Brejčák, ktorý dostal teploty a lekár František Okál mu odporučil domácu liečbu. Informácie o odchode dvojice hráčov z kempu zverejnil web Slovenského zväzu ľadového hokeja. 

Sústredenie na strednom Slovensku vypĺňajú tréningy na ľade a v posilňovni, zápasový test príde až v ďalšom týždni prípravy. "Viacerí nominovaní hráči neboli už dlhšie na ľade. Chceme, aby už boli v príprave. Tento týždeň ich potrebujeme dostať do kondície, čo nebude až také náročné ako pred začiatkom sezóny. Týždeň by mal stačiť, aby sa im obnovila kondícia. Z tohto mužstva by mohlo ísť na majstrovstvá sveta do Bieloruska asi päťdesiat až šesťdesiat percent hráčov," povedal tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. V Banskej Bystrici zotrvajú reprezentanti do piatka. 

 

Na slovenský tím čakajú prvé zápasy na budúci týždeň v Bratislave, šesť z ôsmich prípravných pred MS odohrá na domácom ľade. Najskôr 11. a 13. apríla Slováci v Bratislave vyzvú Rusko, o týždeň neskôr odohrajú dvojzápas vo Francúzsku, 24. a 26. apríla hostia v Košiciach a Poprade Fínsko a prípravné stretnutia uzavrú turnajom Slovakia Cup v Bratislave, na ktorom odohrajú dva súboje proti Lotyšsku a Nórsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona