V Bulharsku zadržali mladíka podozrivého z členstva v skupine islamistov-hackerov

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 18:49 • 2 min
V Bulharsku zadržali mladíka podozrivého z členstva v skupine islamistov-hackerov

SOFIA - O zadržaní mladého muža zo Sýrie, ktorý je pravdepodobne členom islamistickej skupiny hackerov, ktorá okrem iného privítala januárové krviprelievanie v parížskej redakcii satirického periodika Charlie Hebdo, informovalo dnes v Sofii bulharské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Muža, ktorý má stále bydlisko v balkánskej krajine, bulharské orgány podozrievajú z toho, že patrí medzi členov medzinárodnej hackerskej organizácie známej pod skratkou MECA (Middle East Cyber Army). Podľa vyšetrovateľov má toto zoskupenie iba za uplynulý rok na svedomí útoky na 3500 internetových stránok, vrátane vládnych portálov, a to na celej planéte.
     

Podľa bulharských elektronických médií ide o 21-ročného univerzitného študenta, ktorého blízki žijú už 20 rokov v Bulharsku. Zadržaný mal komunikovať s ďalšími členmi spomínanej skupiny prostredníctvom chránených kanálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies