V Bulharsku odhalili výrobňu falšovaných eurobankoviek

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 08:26 • 2 min
V Bulharsku odhalili výrobňu falšovaných eurobankoviek

SOFIA - Bulharskí kriminalisti objavili ilegálnu tlačiareň, v ktorej sa vyrábali falšované bankovky v nominálnej hodnote 100 eur.

slovakia

left justify in out

Polícia skonfiškovala v obci Deljanovci na severe balkánskej krajiny nepravé "stoeurovky" v celkovej hodnote 24.000 eur, ako aj výrobné prostriedky na produkciu falzifikátov eurobankoviek za viac ako pol milióna eur. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné údaje rezortu vnútra v Sofii.

 

Podľa rovnakého zdroja sa v ďalších dvoch obciach našli tlačiarenské stroje a chemikálie na výrobu nepravých peňazí, ako aj falšované osobné dokumenty.

 

Pri policajnej operácii došlo k zadržaniu troch bulharských občanov, z ktorých jeden je podľa informácií televízie bTV medzinárodne hľadanou osobou.

 

Internetové vydanie novín Sega prinieslo s odvolaním sa na zdroje Interpolu informáciu, podľa ktorej mali nepravé eurobankovky byť uvedené do obehu v Španielsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona