Pohraničná stráž v Bulharsku zadržala utečencov z Afganistanu: Pri zatýkaní jedného zastrelili

NETKY.SK • 16 Október 2015, 10:07 • 2 min
Pohraničná stráž v Bulharsku zadržala utečencov z Afganistanu: Pri zatýkaní jedného zastrelili

SOFIA - Muža cestujúceho s veľkou skupinou utečencov z Afganistanu postrelili vo štvrtok večer príslušníci pohraničnej stráže neďaleko mesta Sredet na juhovýchode Bulharska a pri prevoze do nemocnice zomrel. Informovalo o tom dnes bulharské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

"Naša hliadka pohraničnej stráže a polície v oblasti narazila na 50 páchateľov, ktorí ilegálne vstúpili na bulharské územie," uviedol hlavný tajomník ministerstva vnútra Georgi Kostov pre štátnu rozhlasovú stanicu BNR, ktorého citovala tlačová agentúra Reuters.

 

Kostov povedal, že prípadní utečenci boli vo veku 20 až 30 rokov a zrejme boli Afganci. Všetkých zadržali, nachádzajú sa v dobrom stave.

 

"Pri zatýkaní kládli odpor. Jeden z príslušníkov vypálil varovné výstrely a podľa jeho slov jedného z migrantov zranila odrazená guľka a neskôr zomrel," vysvetlil Kostov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies