V Bulharsku museli evakuovať 1200 turistov

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 14:32 • 2 min
V Bulharsku museli evakuovať 1200 turistov

SOFIA - Po záplavách v Bulharsku, ktoré si vyžiadali 14 obetí, je vodný živel v postihnutých oblastiach na ústupe. Na východe krajiny už ľudia začali s odčerpávaním vody z príbytkov.

slovakia

left justify in out

V uliciach Varny, kde zomrelo až 11 osôb, pomáhajú dobrovoľníci miestnym úradom pri odstraňovaní nánosov, vyvrátených stromov i rôznych predmetov, ktoré tu povodeň zanechala v noci na piatok, informuje dnes tlačová agentúra DPA.
      

V čiernomorskom letovisku Albena museli evakuovať okolo 1200 turistov, vrátane občanov Nemecka a Ruska. Nikto z dovolenkárov však neutrpel zranenia. V piatok sa tu jeden z hotelov ocitol vo vode a ďalších päť hotelových zariadení bolo odrezaných od zvyšku sveta. V neďalekom sídelnom meste oblasti Dobrudža - Dobrič - platí aj naďalej výnimočný stav.
      

Ničivé záplavy poškodili hlavne na východe balkánskej krajiny stovky domov, ale aj početné mosty a cestné komunikácie. Oprava poškodenej infraštruktúry si podľa odhadov odborníkov vyžiada až do 15 miliónov leva (v prepočte okolo 7,5 milióna eur).
      

Už dnes sa v postihnutých oblastiach očakávala návšteva bulharskej eurokomisárky Kristaliny Georgievovej, v ktorej portfóliu je aj ochrana pred katastrofami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona