V Buenos Aires narazil vlak do stanice, zranilo sa 35 ľudí

NETKY.SK • 19 Október 2013, 16:54 • 2 min
V Buenos Aires narazil vlak do stanice, zranilo sa 35 ľudí

BUENOS AIRES - Požiarnici, polícia a zdravotníci evakuovali cestujúcich z havarovaného vlaku na rušnej železničnej stanici Once.

slovakia

left justify in out

Na železničnej stanici v Buenos Aires sa dnes zopakovala nehoda, ku ktorej tu došlo už vlani.

Prímestský vlak narazil na konci koľajníc do stanice, informovala agentúra Associated Press. Na rozdiel od minulej zrážky, pri ktorej zahynulo 52 ľudí, dnes podľa prvých správ nik nezomrel, zranilo sa však najmenej 35 ľudí, z toho päť vážne.

Dav rozhnevaných ľudí zaútočil na zraneného rušňovodiča, ktorého nazvali "vrahom". Demolovali tiež vnútrajšok stanice. Zakročila proti nim poriadková polícia, ktorá zobrala rušňovodiča do policajnej väzby.

Minister bezpečnosti Segio Berni povedal médiám, že zatiaľ nevedia, prečo vlak nezastavil, prerazil nárazník na konci koľajníc a skončil zakliesnený medzi dlážkou a stropom nástupišťa.

Požiarnici, polícia a zdravotníci evakuovali cestujúcich z havarovaného vlaku na rušnej železničnej stanici Once. Mnohí cestujúci na pomoc nečakali a vykopli okná, aby sa dostali z vagónov, keď sa neotvorili dvere vlaku.

"Doteraz vieme o 35 zranených," povedal Berni. Sú medzi nimi aj mnohí z ľudí, ktorí čakali na nástupišti a zasiahli ich úlomky skla z okien vlaku.

Línia Sarmiente je najrušnejšou prímestskou traťou v argentínskej metropole a jej vlaky sú v pracovné dni plné cestujúcich. Dnešná nehoda sa však stala v sobotu ráno, krátko po 7.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona