V budúcom roku vznikne v Nemecku 400-tisíc nových pracovných miest

NETKY.SK • 9 December 2016, 17:21 • 2 min
V budúcom roku vznikne v Nemecku 400-tisíc nových pracovných miest

BERLÍN - Spolkový minister hospodárstva Sigmar Gabriel počíta, že na budúci rok sa v Nemecku vytvorí 400.000 nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Zamestnanosť by potom vzrástla na 43,9 milióna pracujúcich, "aj vďaka imigrácii kvalifikovaných pracovných síl z iných krajín Európskej únie," uvádza sa v návrhu výročnej správy ministerstva, ktorú mali k dispozícii týždenník Spiegel a agentúra DPA. Správa bude zverejnená na konci januára 2017. Miera nezamestnanosti v Nemecku sa aktuálne nachádza na najnižšej úrovni za 25 rokov a mala by sa stabilizovať na úrovni okolo 6 %.

 

Experti ministerstva naďalej na budúci rok počítajú so zvýšením nemeckého hrubého domáceho produktu (HDP) o 1,4 % po 1,8-% náraste v tomto roku. "Konštitúcia nemeckej ekonomiky je naďalej robustná," uvádza sa v návrhu správy. To je pozoruhodné vzhľadom na kriticky vysokú zadlženosť niektorých krajín eurozóny a vysokým neistotám v globálnej politike.

 

Podľa spolkovej vlády nebude mať v krátkodobom horizonte žiadny významnejší vplyv na ekonomiku ani vystúpenie Británie z EÚ. Avšak pozitívny vývoj ekonomiky nesmie zastierať, že aj Nemecko musí robiť viac, aby sa pripravilo na potenciálne výzvy, dodalo ministerstvo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies