V budove populárneho vedeckého múzea v Dánsku vypukol rozsiahly požiar

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 06:31 • 2 min
V budove populárneho vedeckého múzea v Dánsku vypukol rozsiahly požiar

KODAŇ - Rozsiahly požiar vypukol dnes v múzeu na predmestí dánskej metropoly Kodaň. Plamene šľahali z budovy, kde sídli populárne vedecké centrum Experimentarium a obchodný dom, informovala agentúra DPA. Dvaja stavební robotníci utrpeli pri požiari ľahké zranenia. Podľa DPA však došlo k značnému poškodeniu stavby, ležiacej na kodanskom predmestí Hellerup.

slovakia

left justify in out

Príčina požiaru nebola bezprostredne známa. Keďže oheň zahltil budovu počas prebiehajúcich rekonštrukčných prác, neboli v objekte v tom čase žiadni návštevníci z radov verejnosti. Podľa vyjadrení polície v Kodani neďaleké budovy nemuseli evakuovať, nakoľko prevládali priaznivé poveternostné podmienky. Dánska verejnoprávna televízia DR uviedla, že pri hasení dnešného požiaru asistovalo päť hasičských vozidliel.

 

Dánske Experimentarium premiestnili kvôli rekonštrukcii jeho pôvodného sídla do dočasných priestorov v Kodani. Táto populárna inštitúcia sa profiluje ako interaktívne verejné centrum pre vedu, technológie, životné prostredie a zdravie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies