V budove na letisku v Karáčí našli obhorené telá siedmich ľudí

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 08:05 • 2 min
V budove na letisku v Karáčí našli obhorené telá siedmich ľudí

KARÁČÍ - Pakistanskí záchranári našli dnes obhorené telá siedmich ľudí, ktorí sa nedostali z budovy na medzinárodnom letisku v Karáčí. Počet obetí útoku, ku ktorému sa prihlásil Taliban, tak stúpol na najmenej 34 osôb, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Telá boli tak zhorené, že sa nedali identifikovať. Útok na medzinárodnom letisku Džinna v Karáčí sa začal už v nedeľu v neskorých večerných hodinách miestneho času po tom, čo ozbrojenci oblečení v uniformách polície spustili paľbu samopalmi a raketometmi.
      

Hovorca pakistanského Talibanu Šahidulláh Šáhid vo vyhlásení uviedol, že útok uskutočnili príslušníci hnutia ako pomstu za zabitie Hakimulláha Mahsúda, jedného z lídrov Talibanu, ktorý zahynul pri nálete bezpilotného lietadla ešte vlani v novembri.
      

Miestne úrady informovali, že všetci pasažieri, ktorí sa v čase útoku nachádzali na letisku, boli okamžite evakuovaní. Polícia opätovne získala kontrolu nad letiskom po niekoľkých hodinách boja s ozbrojencami.
      

Pakistanské vzdušné sily začali dnes s leteckými údermi v kmeňových oblastiach na afganskej hranici - dva dni po útoku na letisku v Karáčí - pričom zahynulo najmenej 15 militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies