V Budíne spôsobila problémy prietrž mračien, viaceré cesty boli uzavreté

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 09:04 • 2 min
V Budíne spôsobila problémy prietrž mračien, viaceré cesty boli uzavreté

BUDAPEŠŤ - Prichádzajúca záplavová vlna na Dunaji výrazne komplikuje budapeštiansku dopravu. Po sobotňajšej prietrži mračien boli námestia a ulice Budína zaplavené, kanalizácia totiž nedokázala odviesť vodu, valiacu sa z budínskych vrchov.

slovakia

left justify in out

Medzi Južným Budínom a Severným Budínom sa skomplikovala doprava, pretože okolie Nábrežia Bem je úplne uzavreté. V Budapešti sú obmedzené mnohé linky električiek, trolejbusov, ale aj metra. Na linke 2 spoje nezastavujú na stanici Batthyány, ktorá je budínskou stanicou bezprostredne na nábreží Dunaja, všetky tamojšie podchody sú uzatvorené. Primátor mesta István Tarlós vyzval obyvateľov Budapešti, aby nejazdili autom a volili radšej spoje hromadnej dopravy. Dôležité spoje posilnili. Dolné nábrežia na budínskej aj peštianskej strane sú uzatvorené už od utorka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona