V Budapešti nakrúcal dnes štáb Angeliny Jolie, nechýbal ani Brad Pitt

NETKY.SK • 14 Október 2010, 07:42 • 2 min
V Budapešti nakrúcal dnes štáb Angeliny Jolie, nechýbal ani Brad Pitt

V Budapešti nakrúcal dnes štáb Angeliny Jolie, nechýbal ani Brad Pitt

slovakia

left justify in out

img

Filmový štáb pod vedením režisérky Angeliny Jolie nakrúcal dnes ďalšie scény jej debutovej režijnej snímky v centre Budapešti.
      Kvôli nakrúcaniu, na ktorom nechýbal ani Brad Pitt, partner režisérky snímky s pracovným názvom Untitled Bosnian War Love Story (Vojnový príbeh lásky z Bosny bez titulku), uzavreli okolie jedného z námestí v VIII. budapeštianskom obvode, kde zodpovední za výpravu pripravili scénu pripomínajúcu vojnovým konfliktom poznačené mesto.
      Angelina Jolie nakrúca príbeh mladej Moslimky, ktorú znásilní srbský vojak a ktorá sa neskôr zaľúbi do násilníka, na základe vlastného scenára a v spolupráci s producentom Grahamom Kinggelom.
      Prvé zábery pripravovaného filmu nakrútil štáb pred dvoma týždňami v Detskom mestečku vo Fóte neďaleko maďarskej metropoly.
      Samotná hviezda strieborného plátna sa vo filme neobjaví, hlavnú ženskú postavu zverila 27-ročnej bosnianskej herečke Zane Marjanovičovej, v snímke sa objavia aj ďalší známi herci z krajín bývalej Juhoslávie, napríklad Rade Šerbedžija.
      Zana Marjanovičová zaujala zrejme debutujúcu režisérku výkonom vo filme rodáčky zo Sarajeva Aidy Begičovej Snijeg, ktorý získal okrem iného Grand Prix Týždňa kritikov v Cannes a dočkal sa aj národnej nominácie na Oscara v kategórii najlepší neanglický film roka.
      Štáb by následne mal nakrúcať aj na Balkáne a to v Srbsku a v Bosne a Hercegovine, odkiaľ však dnes prišla informácia o zrušení povolenia na nakrúcanie filmu v súvislosti s protestmi istej ženskej organizácie voči jeho obsahu.

Zdroj: TASR/MTI



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona