V Budapešti zrušia tranzitné zóny pre migrantov a vytvoria jednu novú

NETKY.SK • 26 August 2015, 17:56 • 2 min
V Budapešti zrušia tranzitné zóny pre migrantov a vytvoria jednu novú

BUDAPEŠŤ- Tranzitné zóny vytvorené pre ilegálnych migrantov pri troch veľkých železničných staniciach v Budapešti zrušia a namiesto nich bude vytvorená nová v VII. budapeštianskom obvode.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera Index.hu to dnes oznámil starosta hlavného mesta István Tarlós.

 

Nová zóna na ulici Verseny na mieste bývalej tržnice, v ktorej sa budú môcť migranti umyť a odpočinúť si, bude ďalej od obydlí, avšak nie ďaleko od vlakovej stanice.

 

Podľa Tarlósa ju zriadia do dvoch týždňov, pričom niekoľko dní potom bude ešte fungovať aj tranzitná zóna pri Západnej stanici (Nyugati pályaudvar). Nová zóna bude mať kapacitu 1000 ľudí.

 

"Rakúšania už veľmi nepúšťajú migrantov na svoje územie, preto tieto zóny pri železničných staniciach už nie je logické ďalej udržiavať," zdôvodnil Tarlós rušenie a premiestnenie zón.

 

Tranzitné zóny mali podľa starostu okrem možnosti poskytovania humanitárnej pomoci zabezpečiť, aby migranti neboli roztrúsení po celom meste a mali prístup k vlakom. "Mnohí z cudzincov nemajú doklady, a preto ich nie je možné ani len identifikovať. Hovoríme o migrantoch, a nie o utečencoch, pretože v ich prípade zvyčajne nie je možné dokázať, že utekajú pred vojnou. Týchto ľudí už ďalej nemôžeme nekontrolovane púšťať," konštatoval ešte v stredu budapeštiansky starosta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies