V Budapešti uzavrelo komando ulice v súvislosti s Jozefom Roháčom

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 09:47 • 2 min
V Budapešti uzavrelo komando ulice v súvislosti s Jozefom Roháčom

BUDAPEŠŤ - Podozrivého Slováka Jozefa Roháča, ktorý je v Maďarsku od roku 2011 vo vyšetrovacej väzbe, údajne počas uplynulého víkendu podrobili vyšetrovacím úkonom na mieste činu bombového útoku z roku 1998, na budapeštianskej ulici Aranykéz. Informoval o tom spravodajský server Index.hu na základe nepotvrdených informácií.

slovakia

left justify in out

Príslušníci zásahovej jednotky maďarskej polície uzatvorili v nedeľu kovovými zábranami niekoľko ulíc v okolí miesta činu. Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK) pre agentúru MTI uviedlo iba toľko, že v centre mesta "prebiehal proces vyšetrovania". Podľa MTI obyvateľov uzavretých častí polícia nepustila dnu ani von. Denník Népszava dnes uviedol, že nad Deákovým námestím krúžil zhruba pol hodinu policajný vrtuľník.

Index.hu napísal, že policajná akcia údajne súvisela s bombovým atentátom z roku 1998 v ulici Aranykéz a že  na miesto činu protiteroristické komando priviezlo podozrivého Slováka Jozefa Roháča, aby rekonštruovali prípad. Podľa servera viacerí v uzatvorenej časti videli Roháčovho advokáta Tamása Fülöpa.

Maďarský Národný vyšetrovateľský úrad (NNI) vypočul 4. marca v prípade bombového atentátu na budapeštianskej ulici Aranykéz ako podozrivého Slováka Jozefa Roháča. Podľa vyšetrovateľov v roku 1988 Roháč v centre Budapešti spáchal bombový atentát na objednávku Tamása P. Obeťami výbuchu osobného vozidla značky Polski Fiat sa stali štyria ľudia, medzi nimi aj podnikateľ József Károly Boros, ktorý spolupracoval v naftových kauzách s políciou.

Roháčov advokát vtedy povedal, že jeho klient čelí podozreniu z vykonania viacnásobnej vraždy zo zištných dôvodov spôsobom, ktorý ohrozil životy viacerých ľudí. Roháč je podozrivý aj z vraždy maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa z 11. februára 1998. V tejto kauze ho už orgány činné v trestnom konaní vypočuli dávnejšie.

Roháča zadržali vo februári 2011 na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies