V Budapešti sa vlámali do kancelárie člena výboru pre národnú bezpečnosť za Jobbik

NETKY.SK • 9 Január 2017, 15:07 • 2 min
V Budapešti sa vlámali do kancelárie člena výboru pre národnú bezpečnosť za Jobbik

BUDAPEŠŤ- Neznámi páchatelia sa vlámali do kancelárie člena výboru maďarského parlamentu pre národnú bezpečnosť Ádáma Mirkóczkiho, ktorý je poslancom ultrapravicovej opozičnej strany Jobbik. Oznámil to dnes sám poslanec na Facebooku s poznámkou, že nevylučuje súvislosť prípadu s jeho minulotýždňovým avizovaním, že zverejní dôkazy o korupcii týkajúcej sa vládnej strany Fidesz.

slovakia

left justify in out

Člen výboru zdôraznil, že jeho kancelária, ktorú používa spolu s ďalším poslancom parlamentu za Jobbik už sedem rokov, je na štvrtom poschodí Domu poslancov. Ide o prísne strážený objekt.

 

Podotkol, že obaja pracujú vo výbore pre národnú bezpečnosť i výbore pre obranu a vnútro, preto ako politici, ktorí pracujú s utajovanými údajmi, by teoreticky mali byť tiež chránení.

Zatiaľ nie je jasné, aké spisy zmizli, z ktorých dokumentov boli urobené kópie, ani či bolo manipulované s tamojšími počítačmi, píše server atv.hu.

 

Poslanci podali trestné oznámenie na polícii aj na Úrade na ochranu ústavy. Podľa Mirkóczkiho nemožno vylúčiť súvislosť prípadu vlámania sa do tejto kancelárie so skutočnosťou, že minulý týždeň avizoval zverejnenie korupčných záležitostí politikov vládnej strany Fidesz v meste Eger a Hevešskej župe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona