V Budapešti, Györi a v Miškovci protestujú učitelia, rodičia i žiaci

NETKY.SK • 3 Február 2016, 18:46 • 2 min
V Budapešti, Györi a v Miškovci protestujú učitelia, rodičia i žiaci

BUDAPEŠŤ - V Budapešti, Györi, Miškovci, ale aj a v iných maďarských mestách začali dnes podvečer protestovať učitelia, rodičia i žiaci, informovala komerčná rozhlasová stanica Inforádió.

slovakia

left justify in out

Podľa protestujúcich vo verejnom školstve je množstvo vážnych finančných a odborných problémov, kvôli zmenám posledných rokov sa situácia v školstve stala neudržateľnou.

 

Protestné zhromaždenia iniciovali v Miškovci, kde sa zišlo vyše tisíc ľudí, v Budapešti prišlo na Námestie slobody niekoľko stoviek protestujúcich.

Štrajkový výbor pedagógov v pondelok 1. januára oznámil, že pripravuje celoštátny protest, ktorý sa bude konať v sobotu 13. februára v Budapešti. Učitelia nespokojní so systémom vzdelávania svoje požiadavky sformulovali do 25 bodov. Čoraz nespokojnejší pedagógovia sú presvedčení, že vláda nie je ochotná meniť koncepciu verejného školstva.

 

Učitelia okrem iného požadujú, aby sa povinná školská dochádzka opäť predĺžila až do 18 roku dieťaťa, aby bolo menej vyučovacích hodín a menej učiva a aby bola zabezpečená väčšia nezávislosť škôl pri tvorbe vyučovacích metód.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies