V Budapešti dnes zasadnú predstavitelia slovenskej a maďarskej vlády

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 07:17 • 2 min
V Budapešti dnes zasadnú predstavitelia slovenskej a maďarskej vlády

BRATISLAVA - V Budapešti sa dnes stretnú predstavitelia slovenskej a maďarskej vlády. Prerokujú kľúčové otázky pre ďalší rozvoj vzájomnej spolupráce.

slovakia

left justify in out

Diskutovať budú o dvojstranných projektoch v oblasti spoločnej infraštruktúry a cezhraničnej spolupráce aj v kontexte intenzívnejšieho využívania eurofondov na roky 2014 až 2020.

Slovenskú delegáciu povedie premiér Robert Fico. Sprevádzať ho budú minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, hospodárstva Tomáš Malatinský, dopravy Ján Počiatek a pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek.

Delegácie podpíšu niekoľko memoránd - o spolupráci medzi vládami, o porozumení medzi Maďarskou agentúrou pre investície a obchod a Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu. Ďalším bude memorandum o porozumení medzi Zväzom elektrotechnického priemyslu SR a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, ako aj memorandum o podpore komplexného rozvoja verejných komunikácií prechádzajúcich cez spoločnú štátnu hranicu v plánovacom období 2014-2020.

Zorganizovanie spoločného rokovania navrhol svojmu maďarskému partnerovi Viktorovi Orbánovi ešte v novembri uplynulého roka v Budapešti Fico počas slovensko-maďarského hospodárskeho fóra. Formát spoločného rokovania vlád sa SR osvedčil s Českou a Poľskou republikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies