V Buckinghamskom paláci zadržali dvoch votrelcov

NETKY.SK • 14 Január 2011, 08:15 • 2 min
V Buckinghamskom paláci zadržali dvoch votrelcov

V Buckinghamskom paláci zadržali dvoch votrelcov

slovakia

left justify in out

Do Buckinghamského paláca v Londýne sa pokúsili vniknúť dvaja muži. Podľa médií išlo o protestujúcich študentov. Informovala tom dnes londýnska metropolitná polícia.
      Mladíkov vo veku 20 a 26 rokov, ktorí sa v stredu ráno pokúsili preniknúť cez kontrolné stanovište pred Buckinghamským palácom, londýnskou rezidenciou britskej kráľovnej Alžbety II., zadržali a podrobili osobnej prehliadke.
      Jeden z mužov údajne niesol plachtu popísanú politickými sloganmi. Podľa televízie Sky News išlo zrejme o študentov, ktorí protestovali proti plánom vlády na zvýšenie poplatkov za univerzitné štúdium. Obaja votrelci sú stále v policajnej cele a hrozí im obvinenie z nedovoleného vniknutia do chráneného objektu.
      V decembri došlo v Londýne a ďalších britských mestách k vlne študentských protestov. Skupina rozvášnených demonštrantov zaútočila aj na limuzínu, ktorá viezla princa Charlesa a jeho manželku Camillu.
      V roku 2004 sa aktivistovi bojujúcemu za práva rozvedených otcov podarilo v prezlečení za Batmana vyšplhať na balkón Buckinghamského paláca, kde rozvinul transparent.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona