V Buči našli vyše 400 mŕtvych!

NETKY.SK • 13 Apríl 2022, 07:35 • 2 min
V Buči našli vyše 400 mŕtvych!

KYJEV - V meste objavili po stiahnutí ruských vojakov masové hroby. Ukrajina viní zo zabíjania civilistov Rusko. Moskva však odmieta, že by na Ukrajine útočila na civilné ciele a tvrdí, že zábery z Buče boli zinscenované s cieľom mariť mierové rokovania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Starosta ukrajinského mesta Buča Anatolij Fedorčuk v utorok oznámil, že úrady tam doteraz objavili 403 tiel. Predpokladá, že ich zabili ruskí vojaci v čase okupácie oblasti v okolí Kyjeva. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

 

img

 

Starosta na tlačovej konferencii tiež varoval obyvateľov, ktorí mesto opustili, že je ešte príliš skoro na to, aby sa vrátili domov po tom, čo sa z oblasti stiahli ruskí vojaci. Agentúra Reuters upozornila, že nedokázala údaj o počte obetí, ktorý poskytol Fedorčuk, nezávisle overiť. Reportéri agentúry videli v Buči pozostatky piatich ľudí, ktorí mali strelné poranenia hlavy, nedokázali však nezávisle určiť, kto bol za ich smrť zodpovedný.

 

Prečítajte si tiež: Manželka ukrajinského prezidenta prehovorila o vojne. Čo majú v rodine zakázané?

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies