V Bruseli sa uskutoční v nedeľu 17. apríla pochod proti teroru a nenávisti

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 16:00 • 2 min
V Bruseli sa uskutoční v nedeľu 17. apríla pochod proti teroru a nenávisti

BRUSEL - Pochod proti teroru a nenávisti v Bruseli pôvodne plánovaný na 27. marca sa nakoniec uskutoční v nedeľu 17. apríla.

slovakia

left justify in out

Organizátori pochodu oznámili, že detaily podujatia budú ešte spresnené, k pochodu však dôjde v okolí železničnej stanice Gare du Nord.Organizátori chcú prostredníctvom tohto podujatia vyslať signál solidarity s obeťami teroristických útokov z 22. marca a s tými, ktorí poskytli pomoc, odborné vedomosti a služby po útokoch, ktoré šokovali celé mesto.

 

"Zároveň chceme odsúdiť tieto kruté útoky a vyjadriť náš odpor k teroru. Máme právo žiť, bývať a pracovať bezpečne. Nastal čas poučiť sa z týchto udalostí," uvádza sa v komuniké organizátorov pochodu proti teroru a nenávisti.

 

Pôvodne bol tento pochod naplánovaný päť dní po útokoch na letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek, na nedeľu 27. marca, avšak minister vnútra Jan Jambon, ako aj primátor Bruselu Yvan Mayeur vyzvali širokú verejnosť, aby z bezpečnostných dôvodov túto akciu nepodporila.

 

Organizátori pochodu vyšli v ústrety úradom a oznámili, že pochod sa uskutoční v neskoršom termíne. Tým bude podľa dnešných informácií nedeľa 17. apríla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies