V Bruseli sa protestuje proti vládnym reformám

NETKY.SK • 6 November 2014, 13:54 • 2 min
V Bruseli sa protestuje proti vládnym reformám

BRUSEL - Desaťtisíce demonštrantov sa dnes zhromaždili v belgickej metropole Brusel, aby protestovali proti nepopulárnym vládnymi opatreniam, ktoré obsahujú predĺženie veku odchodu do dôchodku, zmrazovanie miezd či škrty vo verejnej službe. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dnešný pochod ulicami Bruselu otvára sériu mesačnej kampane proti liberálnej koalícii voľného trhu a vyvrcholí celonárodným štrajkom plánovaným na 15. december.
     

Vláda podľa AP tvrdí, že čelí nátlaku prijímať striktné úsporné opatrenia, aby udržala rozpočtový deficit v úrovni noriem Európskej únie. Trvá na tom, že podniky potrebujú miernejšie daňové politiky pre zvýšenie konkurencieschopnosti na globálnom trhu.
     

Odborové organizácie namietajú, že vládne reformy sú namierené iba proti robotníkom - predĺženie veku odchodu do dôchodku, zmrazenie automatického zvyšovania miezd v závislosti od inflácie a škrty vo verejnom sektore - a tým zasiahnu celú populáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies