V Bruseli protestovali proti zrušeniu vydávania maďarského Népszabadságu

NETKY.SK • 19 Október 2016, 16:08 • 2 min
V Bruseli protestovali proti zrušeniu vydávania maďarského Népszabadságu

BRUSEL - Za slobodu tlače v Maďarsku a proti zrušeniu vydávania maďarského denníka Népszabadság protestovali dnes demonštranti pred sídlom Európskej komisie v belgickom Bruseli. Informovala o tom agentúra MTI, podľa ktorej bol medzi protestujúcimi aj europoslanec za Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) István Ujhelyi.

slovakia

left justify in out

Účastníci poukázali v súvislosti s kauzou Népszabadság na situáciu v oblasti slobody tlače a demokracie v Maďarsku. Podľa rečníkov na zhromaždení bola zastavením vydávania uvedeného opozičného denníka porušená sloboda tlače v Maďarsku, pričom sa zužuje priestor pre novinárov, ktorí sa stavajúci kriticky k vláde.

 

"Netreba uveriť, že zrušenie vydávania Népszabadságu bolo ekonomickým rozhodnutím a že denník nezanikol z politických dôvodov," povedala bruselská spravodajkyňa Népszabadságu Katalin Halmaiová.

 

Vydavateľská spoločnosť Mediaworks 8. októbra pozastavila vydávanie spomínaného denníka i jeho internetovej verzie. Vydavateľ, ktorý sa údajne dostal do rúk blízkych vláde, v oficiálnom komuniké zdôvodnil tento krok pripravovanou zmenou koncepcie. Všetky doterajšie plánované schôdzky vydavateľa s vedením novín boli neúspešné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies