V Bruseli pokračuje šnúra falošných bombových poplachov, polícia evakuovala budovu prokuratúry

NETKY.SK • 10 Október 2016, 17:30 • 2 min
V Bruseli pokračuje šnúra falošných bombových poplachov,  polícia evakuovala budovu prokuratúry

BRUSEL - V Bruseli sa nekončí séria falošných bombových poplachov. Polícia evakuovala dnes budovy v širšom centre mesta, v ktorých sídli bruselská prokuratúra a prvostupňový občiansky súd.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Belgické médiá uviedli, že polícia na základe anonymnej hrozby o uložení bombovej nálože rozhodla o evakuácii dvoch budov v blízkosti sídla ministerstva spravodlivosti. Krátko popoludní polícia pre istotu evakuovala a zavrela budovu Portalis, kde sídli bruselská prokuratúra, a tiež palác Montesquieu, kde sú úrady prvostupňového občianskeho súdu.

 

Na dobu dvoch hodín, koľko trvala poriadkovým silám prehliadka ohrozených budov, bola v tejto zóne vylúčená aj premávka mestskej hromadnej dopravy a zavretý bol aj dopravný tunel Stéphanie. Polícia následne potvrdila, že išlo o falošný poplach, podobne ako tomu bolo minulý týždeň, keď anonymní páchatelia hovorili o bombe nielen na prokuratúre, ale aj v budove železničnej stanice Gare du Nord. 

 

Od teroristických útokov z 22. marca na letisku a v metre je bruselská polícia v stave zvýšenej pohotovosti. Falošným poplachom policajti čelili v máji na linke metra 2 a 6, v júni išlo o falošný poplach v komerčnom centre City2, v júli kvôli podozrivo sa správajúcej osobe na päť hodín odrezali od sveta oblasť okolo knižnice Muntpunt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies