V Bruseli dementovali informácie nemeckej tlače o hrozbe Junckerovej demisie

NETKY.SK • 21 November 2016, 16:35 • 2 min
V Bruseli dementovali informácie nemeckej tlače o hrozbe Junckerovej demisie

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker neodstúpi z funkcie. Týmito slovami reagoval dnes hovorca EK v Bruseli na mediálne správy o tom, že Juncker pohrozil rezignáciou pre prípad, ak by predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz nezostal na tomto poste dlhšie ako do januára 2017.

slovakia

left justify in out

Hovorca EK súčasne kriticky hovoril o príslušnom materiáli nemeckého spravodajského týždenníka Der Spiegel, ktorý - ako povedal podľa tlačovej agentúry APA - aplikuje "veľmi selektívny a jednostranný pohľad".

 

Podľa periodika Juncker vyhlásil, že ak Schulz nezostane šéfom EP, potom ani on osobne nemôže zaručiť svoje ďalšie pôsobenie na čele EK.

 

Martin Schulz by v zmysle skoršej dohody mal uvoľniť v prvom mesiaci budúceho roka svoju funkciu kandidátovi Európskej ľudovej strany, osobne by však rád predĺžil svoje pôsobenie na čele EP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies