V Bruseli bodli dvoch policajtov, útok mohol súvisieť s terorizmom

NETKY.SK • 5 Október 2016, 16:37 • 2 min
V Bruseli bodli dvoch policajtov, útok mohol súvisieť s terorizmom

BRUSEL - Belgická prokuratúra dnes informovala o prípade dvoch pobodaných policajtov v Bruseli, v ktorom by mohlo ísť o čin motivovaný terorizmom.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný útočník bodol dnes v bruselskej štvrti Schaerbeek jedného policajta do krku a druhého do brucha a následne z miesta činu ušiel. Páchateľa zadržala ďalšia skupina policajtov. Útočník sa bránil a jednému z policajtov rozbil nos. Ďalší z hliadky ho postrelil do nohy.

 

Máme dôvody domnievať sa, "že tento čin súvisel s terorizmom", vyhlásil hovorca federálnej prokuratúry Eric Van Der Sypt. Bližšie podrobnosti k incidentu neposkytol, nevysvetli ani dôvod, prečo sa prokuratúra domnieva, že išlo o čin súvisiaci s terorizmom.

 

V Belgicku panuje vysoký stupeň bezpečnostnej pohotovosti po bombových útokoch na bruselskom letisku a v metre, pri ktorých prišlo v marci o život 32 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies