V Brne znova tečie z kohútikov zdraviu neškodná voda

NETKY.SK • 18 September 2016, 10:22 • 2 min
V Brne znova tečie z kohútikov zdraviu neškodná voda

BRNO - Z vodovodných kohútikov v Brne a najbližšom okolí opäť tečie zdraviu neškodná voda - v sobotu večer odvolal podnik Brnianske vodárne a kanalizácie (BVAK) nariadenie, aby obyvatelia mesta vodu pred konzumáciou prevarovali.

slovakia

left justify in out

Testy teraz ukázali, že je už všetko v poriadku, píše na svojej webovej stránke Novinky.cz denník Právo s odvolaním sa na vyhlásenie brnianskeho primátora Petra Vokřála (ANO).


"Vyčistili sme vodovod z obce Čebín, ktorý zásobuje Brno pitnou vodou. To isté sme vykonali aj v ôsmich vodojemoch," povedal pre Právo Petr Šindler z vedenia podniku BVAK.


Problémy nastali v Brne a okolí kvôli koliformných baktériám, objaveným vo štvrtok vo vode. Príčina udalosti nie je známa. Podľa hygienikov nespôsobila výskyt baktérií v pitnej vode havária. Voda nebola ani kontaminovaná fekáliami. Za prekročenie mikrobiálnych ukazovateľov mohli pravdepodobne vyššie teploty ovzdušia, vysvetľuje Právo.


Vodovodné potrubie pracovníci firmy najprv prepláchli vodou a následne do nej pridali chlórovú dezinfekciu. Vodári však ďalej odporúčajú ľuďom na dotknutom území, ktorí svoju prípojku nepoužívali dlhšie než dva dni, aby pred pitím vody nechali z kohútikov z preventívnych dôvodov vody trochu vypustiť, poznamenávajú Novinky.cz.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies