V Brne vypukli ostré zrážky s účastníkmi blokády akcie ultrapravičiarov

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 18:39 • 2 min
V Brne vypukli ostré zrážky s účastníkmi blokády akcie ultrapravičiarov

PRAHA/BRNO - Obavy z prvomájových aktivít sympatizantov Robotníckej strany sociálnej spravodlivosti (DSSS) v Brne sa dnes popoludní naplnili.

slovakia

left justify in out

Blokáda pochodu asi 200 stúpencov a členov Robotníckej mládeže a spomínanej strany ulicami juhomoravskej metropoly, o ktorú sa pokúsilo okolo 1500 ich odporcov, sa napokon skončila ostrými zrážkami medzi príslušníkmi českej polície a blokujúcimi. Bezpečnostné zložky použili slzotvorný plyn a v jednom prípade aj štipľavý sprej, informovala spravodajská televízia ČT24, ako aj viaceré internetové servery.
   

Pochod, ktorého odporcovia skandovali napríklad Náckovia preč z Brna, sa pokúšali kritici zablokovať napriek zmene jeho trasy. Akciu sprevádzal intenzívny piskot. 
     

Protestnú akciu voči podujatiu mimoparlamentnej DSSS a jej mládežníckej organizácie v Brne s názvom Brno blokuje podporili v uplynulých dňoch aj minister pre ľudské práva ČR Jiří Dienstbier, rektor Masarykovej univerzity Mikuláš Bekl, niekdajšia podpredsedníčka Ústavného súdu ČR Eliška Wagnerová a ďalšie osobnosti.
     

Po policajnom zásahu sa účastníci pochodu, ktorému predchádzalo vystúpenie lídra DSSS Martina Vandasa na mítingu na Námestí slobody o problematike imigrantov, vrátili na pôvodnú trasu.
     

Presný počet zadržaných osôb zatiaľ české médiá nepriniesli. Naposledy sa pravicoví radikáli v Brne stretli pred štyrmi rokmi. Vtedy polícia zadržala celkove 15 ľudí, vrátane 13 ultrapravičiarov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona