V Brne sa skončil zjazd ČSSD, delegátov pozdravil aj premiér SR Fico

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 14:18 • 2 min
V Brne sa skončil zjazd ČSSD, delegátov pozdravil aj premiér SR Fico

BRNO - Na výstavisku v Brne pokračoval dnes druhým dňom zjazd Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD). Strana si na ňom ešte v piatok zvolila nové vedenie a dnes schválila dlhodobý program, z ktorého budú vychádzať jej priority pre tohtoročné voľby do Poslaneckej snemovne, informovala česká spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Dlhodobý program pol roka pripravoval minister zahraničia Lubomír Zaorálek. Sociálna demokracia v dokumente napríklad kritizuje nízku úroveň daní. Dokumentom sa podľa Zaorálka prelína snaha regulovať ekonomickú moc a jej vplyv na politiku. Na 43 stranách sa píše aj o daniach, medziach privatizácie či o budúcnosti pracovného trhu v digitálnej ére.

V dopoludňajšom bloku sa diskutovalo o kríze dôvery ľudí voči politike a demokracii.

Delegátov ČSSD prostredníctvom videodkazu pozdravil rakúsky kancelár Christian Kern, popoludní potom aj slovenský premiér Robert Fico.

Fico, ktorý zastupoval v piatok českého premiéra Bohuslava Sobotku na neformálnom rokovaní špičiek 27 krajín EÚ bez Veľkej Británie, gratuloval Sobotkovi k znovuzvoleniu medzi prvými.

"Blahoželám k fantastickým výsledkom, ktoré dosahujete. A je potrebné hrdo a statočne povedať, že je to predovšetkým vďaka tomu, že tri roky vediete českú vládu. U nás na Slovensku vnímame Českú republiku ako oázu stability, prosperity, pokoja a dôveryhodnosti," vyhlásil dnes Fico v Brne, citovala ho ČT24. Fico si za svoj prejav vyslúžil od delegátov ČSSD potlesk postojačky.

Bohuslav Sobotka poďakoval Robertovi Ficovi za podporu i za to, že ho zastupoval v piatok na summite EÚ. "Ale myslím, že to nebolo zložité, pretože naše krajiny majú jednak vynikajúce vzťahy, ale tiež veľmi podobné názory na množstvo otázok."

"Máme za sebou pozitívny a silný zjazd," zakončil Sobotka 39. zjazd ČSSD s tým, že katastrofické scenáre sa nenaplnili.

Premiér Sobotka v prvý deň zjazdu ČSSD v Brne obhájil funkciu predsedu strany po tom, ako získal 67 percent hlasov. Presadil aj svoju predstavu o tíme podpredsedov. Sobotkovou pravou rukou zostáva minister vnútra Milan Chovanec.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona