Aktualizované V Brne opäť zakázali Uber, predstavuje neférovú konkurenciu

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 14:19 • 2 min
Aktualizované V Brne opäť zakázali Uber, predstavuje neférovú konkurenciu

PRAHA - Brniansky krajský súd v stredu opäť zakázal prepravnú spoločnosť Uber a vyhovel tak tradičným taxislužbám, pre ktoré predstavuje Uber nechcenú konkurenciu.

slovakia

left justify in out

Uber v Brne zažalovala taxislužba Lidotaxi a k žalobe sa pripojil aj magistrát. Brniansky krajský súd vydal už v apríli predbežné rozhodnutie, ktorým Uberu zakázal v meste pôsobiť. Toto rozhodnutie síce koncom júna zrušil Vrchný súd v Olomouci, v stredu ho však brniansky súd opäť potvrdil. Uber medzitým v Brne ani nejazdil, keďže vyčkával na opätovné rozhodnutie miestneho súdu.


Tradičné taxislužby sa sťažujú, že Uber pre ne predstavuje neférovú konkurenciu, keďže jeho vozidlá nie sú označené ako taxíky a nemajú taxametre. Kalifornská spoločnosť Uber argumentuje, že nie je tradičnou taxislužbou a preto sa na ňu tieto povinnosti ani nevzťahujú, brniansky súd však rozhodol, že pravdu má žalobca.

 

"Olomoucký súd opatrenie zrušil z procesných dôvodov. Akonáhle rozhodnutie budeme mať, preštudujeme si ho a podnikneme ďalšie kroky. Urobíme všetko pre to, aby sme naše služby v Brne obnovili," uviedla v stanovisku spoločnosť Uber.

"Žalobca je toho názoru, že žalovaný svojím konaním napĺňa znaky činnosti taxislužby, ako aj znaky prevádzkovateľov taxislužby, takže robí to, čo ktorýkoľvek iný súťažiaci na trhu taxislužby. Úplne však ignoruje všetky podmienky stanovené príslušnými právnymi predpismi. Žalovaný poskytuje prepravu vozidlom, ktoré nie je viditeľne a čitateľne označené strešným svietidlom žltej farby a nápisom TAXI," uvádza sa v rozhodnutí súdu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies