V Brne horia dve haly s penovými matracmi, škody dosiahnu desiatky miliónov Kč

NETKY.SK • 14 September 2016, 10:23 • 2 min
V Brne horia dve haly s penovými matracmi, škody dosiahnu desiatky miliónov Kč

BRNO - V mestskej časti Brno-Černovice dnes horia výrobné a skladovacie haly s matracmi z polyuretánovej peny, známej ako molitan.

slovakia

left justify in out

Vyhlásený bol tretí zo štyroch stupňov požiarneho poplachu. Na mieste zasahuje 15 jednotiek hasičov, jeden z nich utrpel zranenie. Ľuďom v okolí odporúčajú v prípade zápachu nevetrať. Ovzdušie monitoruje aj mobilné chemické laboratórium. Škody dosiahnu výšku desiatok miliónov českých korún, predpokladá hovorca hasičov Jaroslav Mikoška. Informácie priniesli české spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz.


K požiaru priemyselného objektu privolali hasičov dnes krátko po 2.00 h a budova bola po ich príchode prázdna.
Zasiahnuté boli dva z troch prepojených objektov a v nich sa pod vplyvom vysokej teploty preborili nosné konštrukcie, preto zásah prebieha aj z výškovej techniky. Jeden z hasičov si ľahko zranil ruku.

 

Hasiči sa okrem likvidácie požiaru hál snažia aj ochrániť administratívny objekt v ich susedstve, pretože je v bezprostrednom ohrození.


Z miesta stúpa k oblohe hustý dym, mobilným chemickým laboratóriom však v okolí nenamerali životu nebezpečné hodnoty, uviedla zástupkyňa hasičov Pavla Pražáková.


Príčinu požiaru začnú špecialisti vyšetrovať hneď po ukončení zásahu, povedal pre český denník Právo Mikoška.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies