V Británii zomrel oficiálne najstarší muž na svete, 112-ročný Bob Weighton

NETKY.SK • 28 Máj 2020, 21:24 • 2 min
V Británii zomrel oficiálne najstarší muž na svete, 112-ročný Bob Weighton

LONDÝN - Najstarší muž na svete, podľa organizácie Guinnessove svetové rekordy, zomrel v Británii na rakovinu vo veku 112 rokov. Správu vo štvrtok potvrdila jeho rodina, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Bob Weighton, bývalý učiteľ a inžinier zo stredoanglického grófstva Hampshire, zomrel vo štvrtok ráno doma a "pokojne" v spánku, dodala rodina.

 

Weighton dostal titul najstarší muž na svete vo februári - po úmrtí predchádzajúceho držiteľa Čitecu Watanabeho z Japonska.

"Rodina Weightonovcov s veľkým smútkom oznamuje smrť nášho milovaného Boba Weightona," napísali príbuzní v oznámení pre britskú domácu tlačovú agentúru Press Association (PA).

 

"Bol pre nás všetkých vzorom, žil svoj život tak, že sa zaujímal a spájal so všetkými typmi ľudí po celom svete. Mal mnoho, mnoho priateľstiev a čítal a rozprával sa o politike, teológii, ekológii a ďalších oblastiach až do svojej smrti. Veľmi sa zaujímal o životné prostredie," dodala rodina.

 

 

Príbuzní uviedli, že sú vďační za to, že Weighton bol "až do úplného konca" duchaplným, milým, bystrým, informovaným človekom a zábavným spoločníkom.

 

Narodil sa 29. marca 1908 v grófstve Yorkshire na severe Anglicka a bol jedným zo siedmich detí. Zostali po ňom tri deti, desať vnúčat a 25 pravnúčat.

 

 

Za najstaršieho muža na svete ho uznali po tom, čo konzultant Guinnessových svetových rekordov pre gerontológiu Robert Young podrobne preskúmal dôkazy o Weightonovom narodení - po smrti Japonca Watanabeho zo začiatku tohto roka.

Juhoafričan Fredie Blom vyhlasuje, že tento mesiac oslávil 116. narodeniny, ale jeho vek ešte organizácia Guinnessove svetové rekordy nepreverila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies