V Británii zatkli muža podozrivého z financovania terorizmu

NETKY.SK • 13 November 2014, 11:35 • 2 min
V Británii zatkli muža podozrivého z financovania terorizmu

LONDÝN - Britská polícia zatkla muža podozrivého z financovania teroristických aktov spojených s konfliktami v zahraničí, pre Britov však nepredstavoval bezprostrednú hrozbu. S odvolaním sa na miestne policajné zdroje o tom dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Polícia zatkla 27-ročného podozrivého v mestečku Slough, na jednom z predmestí Londýna, v dnešných ranných hodinách. Podľa šéfa miestnej polície Simona Bowdena bolo zatýkanie plánované, nereagovalo sa však na žiadnu bezprostrednú hrozbu pre miestnych obyvateľov.

 

Británia zvýšila úroveň hrozby medzinárodného terorizmu v krajine v auguste tohto roka na druhú najvyššiu - "vážnu", a odvtedy prebehla séria zatknutí, pripomína Reuters. Britský premiér David Cameron a bezpečnostní predstavitelia opakovanie varovali pred hrozbou, ktoré predstavuje extrémistické hnutie Islamský štát (IS). Militanti hnutia medzičasom obsadili časti územia Sýrie a Iraku.
      

Bowden pripomenul, že celá spoločnosť musí pomôcť zabrániť odchodom jednotlivcov do bojových zón v zahraničí. "Žiadal by som, aby sme my všetci pokračovali v odradzovaní od pokusov vycestovať do Sýrie či ostatných konfliktných zón," uviedol vo vyhlásení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona