V Británii zadržali šesť občanov ČR podozrivých z organizovania formálnych sobášov

NETKY.SK • 29 Október 2013, 16:54 • 2 min
V Británii zadržali šesť občanov ČR podozrivých z organizovania formálnych sobášov

LONDÝN/PRAHA - Šesť občanov ČR, štyri ženy vo veku 23-53 rokov a dvoch mužov vo veku 20-25 rokov, zadržala dnes britská polícia vo Wolverhamptone pre podozrenie z organizovaného zločinu - prípravy formálnych sobášov s cieľom získať občianstvo. Okrem nich zadržali ešte 27-ročnú Britku a 32-ročného Poliaka, vyplýva z informácií, ktoré priniesol britský internetový server Express&Star, český Novinky.cz a spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Podľa nich došlo k zásahu asi 60-členného policajného tímu po ročnom monitorovaní aktivít skupiny, pôsobiacej hlavne v anglickom regióne West Midlands. Jej členmi boli hlavne ženy české a slovenské ženy, respektíve indickí muži. Vo Wolverhamptone, ale aj v Hulle a v škótskej obci Gretna Green došlo v priebehu uplynulých dvoch rokov k uzavretiu asi 30 podozrivých sobášov.

Podľa servera Express&Star záujemcovia o uzavretie manželstva z krajín, ktoré nie sú členmi EÚ, a jej občanmi, platia sprostredkovateľom až 10.000 libier. Pätinu z tejto sumy dostáva zdanlivý ženích alebo nevesta. Falošné manželstvá potom slúžia prvej skupine osôb na získanie povolenia na dlhodobý pobyt i pracovného povolenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies