V Británii vydražili doteraz nezverejnené fotografie Adolfa Hitlera

NETKY.SK • 20 Január 2011, 08:04 • 2 min
V Británii vydražili doteraz nezverejnené fotografie Adolfa Hitlera

V Británii vydražili doteraz nezverejnené fotografie Adolfa Hitlera

slovakia

left justify in out

img

Stovky fotografií nacistického vodcu Adolfa Hitlera, ktoré urobil jeho osobný fotograf pred druhou svetovou vojnou, vydražili v utorok na aukcii v Británii za 30.000 libier (vyše 35.500 eur), oznámili dnes dražitelia.
      Fotografie, ktoré urobil Heinrich Hoffmann, neboli doteraz nikdy zverejnené. Je medzi nimi snímka nacistického vodcu na straníckom zjazde v Norimbergu v roku 1934,  ako aj snímky z berlínskej olympiády v roku 1936 a zo stretnutí Hitlera s fašistickým vodcom Talianska Benitom Mussolinim.
      Približne 900 negatívov a 600 fotografií dal do dražby jeden "nemecký pán", ktorému ležali doma v skrini, povedal hovorca dražobnej spoločnosti JP Humbert Auctioneers z mesta Towcester v Northamptonshire.
      "Bol som prekvapený záujmom o tieto fotografie, dokonca aj z Nemecka," uviedol vedúci dražby Jonathan Humbert. Povedal, že obrázky umožnili lepšie porozumieť nástupu nacistickej strany a priniesli aj pohľad zblízka na nacistického vodcu.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies