V Británii už po dva dni na ochorenie COVID-19 zomrelo iba 10 ľudí

NETKY.SK • 5 Apríl 2021, 09:22 • 2 min
V Británii už po dva dni na ochorenie COVID-19 zomrelo iba 10 ľudí

VEĽKÁ BRITÁNIA - Veľká Británia v nedeľu nahlásila, už druhý deň v rade, iba desať prípadov úmrtia na ochorenie COVID-19 a počet nových infekcií je na najnižšej úrovni od začiatku septembra.

slovakia

left justify in out

Najnovšie údaje sú iba za Anglicko a Škótsko, keďže Wales a Severné Írsko počas veľkonočnej nedele štatistické údaje o vývoji pandémie koronavírusu nezverejnili. V Anglicku a Škótsku počas soboty zaznamenali 2 297 prípadov nákazy. 

 

img


Celkový počet ľudí, ktorým podali prvú dávku vakcíny proti koronavírusu, vo Veľkej Británii do nedele stúpol na 31,523 milióna. Počet úplne zaočkovaných sa zvýšil na 5,381 milióna. Portál dodáva, že sa objavili správy o tom, že India, ktorá je kľúčovým dodávateľom vakcín vo svete, obmedzuje export do iných krajín, pretože v priebehu posledného mesiaca zaznamenala štvornásobné zvýšenie počtu infikovaných ľudí. Britská vláda však napriek tomu stále verí, že splní svoje najbližšie ciele, a to ponúknuť do 15. apríla vakcínu všetkým obyvateľom vo veku nad 50 rokov a všetkým dospelým do konca júla.

 

Mohlo by vás zaujímať: AstraZeneca musí dobehnúť sľúbené dodávky vakcín
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies