V Británii usvedčili Palestínca z pokusu odpáliť civilné lietadlo spoločnosti Ryanair, pri kontrole mu našli výbušninu

NETKY.SK • 9 August 2017, 06:57 • 2 min
V Británii usvedčili Palestínca z pokusu odpáliť civilné lietadlo spoločnosti Ryanair, pri kontrole mu našli výbušninu

LONDÝN - Muža pochádzajúceho z Pakistanu usvedčili dnes v Británii z pokusu prepašovať výbušninu na palubu lietadla, do ktorého chcel 30. januára nastúpiť na letisku v Manchestri.

slovakia

left justify in out

Nadeemovi Muhammadovi (43), ktorý má taliansky cestovný pas, našli pri kontrole v príručnej batožine tzv. rúrkovú bombu. Zariadenie vyrobené z fixky, batérií a lepiacej pásky sa nachádzalo pod zipsovým uzáverom tašky, Muhammad však tvrdil, že ho tam musel umiestniť niekto iný. Prokuratúra zase trvala na tom, že cestujúci chcel bombu odpáliť počas letu spoločnosti Ryanair do Talianska.

 

Vyšetrovatelia počas súdneho konania prezradili, že bezpečnostné zložky nájdenú bombu spočiatku nepovažovali za použiteľnú. Muhammadovi tak umožnili o niekoľko dní neskôr vycestovať do Talianska a zadržali ho až po návrate do Británie.

 

Súdna porota uznala obžalovaného za vinného z držby výbušnín s úmyslom ohroziť životy a majetok. Vynesenie rozsudku sa očakáva 23. augusta. Sue Hemmingová z britskej Korunnej prokuratúry uviedla, že napriek rozsiahlemu vyšetrovaniu nie je známe, aký mal byť motív Muhammadovho konania. "Avšak je zrejmé, že ak by bol úspešný, následky mohli byť ničivé," dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona