V Británii schválili jednotné škatuľky pre cigarety

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 06:43 • 2 min
V Británii schválili jednotné škatuľky pre cigarety

LONDÝN - Horná komora britského parlamentu, Snemovňa lordov, v pondelok definitívne schválila návrh zákona na zavedenie jednoduchého a jednotného balenia cigariet, s akými sa spotrebitelia stretávajú už vo viacerých krajinách Európy. Keďže poslanci Dolnej snemovne návrh schválili minulý týždeň, znamená to, že zákon vstúpi v Anglicku do platnosti v máji 2016, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nový zákon bude spočiatku platiť iba v Anglicku, hoci waleská vláda sa už nechala počuť, že sa ním bude inšpirovať a podobný krok zvažujú aj Severné Írsko a Škótsko. Konzervatívcami vedená vláda premiéra Davida Camerona zavádza opatrenie po rokoch politického dohadovania a súkromného lobovania argumentujúc, že prinesie zlepšenie zdravia verejnosti a zníži počet detských fajčiarov.

 

"Toto je rozhodujúci moment v dlhodobom a trpezlivom zápase o zníženie a napokon ukončenie hrôz, ktoré tabakový priemysel priniesol do našej krajiny a zvyšku sveta," citovala AP výkonnú pracovníčku zdravotníckej charitatívnej organizácie Action on Smoking and Health (ASH).

 

Výrobcovia cigariet minulý týždeň pohrozili právnymi krokmi, ak bude nová legislatíva schválená. Tvrdia, že porušuje intelektuálne vlastnícke práva a povedie k zvýšeniu falšovania a pašovania cigariet.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies