V Británii polícia hodiny naháňala vlka, ktorý ušiel z útulku

NETKY.SK • 18 Január 2018, 20:18 • 2 min
V Británii polícia hodiny naháňala vlka, ktorý ušiel z útulku

LONDÝN - Zrejme silná víchrica spôsobila, že z útulku v dedine Beenham v anglickom grófstve Berkshire ušiel vo štvrtok vlk. Divé zviera bolo na úteku zhruba šesť hodín. Následne sa ho polícii podarilo chytiť, pričom neutrpelo nijaké zranenia, informovala spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Vlk s menom Torak utiekol z útulku britskej neziskovej organizácie Wolf Conservation Trust, ktorá sa snaží vyvracať mýty a mylné predstavy o vlkoch a v Beenhame poskytuje momentálne útočisko desiatke týchto zvierat. Miestna polícia následne varovala miestne školy i obyvateľov a vyzvala ich, aby nevychádzali von.

 

Útek vlka podľa prvých správ a vyjadrení svedkov zapríčinil silný vietor, v dôsledku ktorého v útulku spadol plot. Vedenie zariadenia však neskôr uviedlo, že vstup do ohrady mohol niekto nechať otvorený aj zámerne.

 

Britániou sa vo štvrtok prehnala víchrica s vetrom dosahujúcim v nárazoch rýchlosť 110 kilometrov za hodinu, ktorá zasiahla i mnohé európske krajiny. Silný vietor vyvracal stromy, spôsobil materiálne škody a narušil najmä železničnú dopravu. Bez elektriny je na juhovýchode Anglicka stále okolo 9700 domov, informovala BBC.

 

Vietor podľa meteorológov medzičasom už zoslabol, mrazivé počasie má však aj naďalej pretrvávať na severozápade územia. Pre Škótsko, Severné Írsko i sever Anglicka je až do piatku v platnosti výstraha pred snežením a ľadom. Úrady zároveň varovali pred ďalšími možnými výpadkami elektrického prúdu i meškaniami v doprave.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies