V Británii dostali Konzervatívci pokutu za nesprávne údaje v správe o volebných výdavkoch

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 11:38 • 2 min
V Británii dostali Konzervatívci pokutu za nesprávne údaje v správe o volebných výdavkoch

LONDÝN - Britská ústredná volebná komisia udelila vládnej Konzervatívnej strane pokuty v celkovej výške 70.000 libier (80.400 eur) za nesprávne údaje v hláseniach o volebných výdavkoch.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Pokuty nasledovali po vyšetrovaní výdavkov týkajúcich sa všeobecných volieb v roku 2015 a troje doplňujúcich volieb v roku 2014. Desiatky príslušníkov policajných síl takisto preverujú, či vo voľbách v roku 2015 boli porušené zákony. 

 

Pokuty boli udelené po správach na televíznej stanici Channel 4, že konzervatívci nesprávne zaznamenali výdavky za okružné jazdy autobusov, ktoré vozili aktivistov na kampane do kľúčových oblastí krajiny.

 

Predseda volebnej komisie John Holmes uviedol, že tieto chyby "podkopávajú dôveru voličov v naše demokratické procesy"Komisia vyhlásila, že "je veľká pravdepodobnosť", že Konzervatívna strana získala vo voľbách 2015 "finančné výhody" oproti svojim súperom. Ide o najvyššiu pokutu, akú kedy komisia uložila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies