V Británii chceli teroristi zaútočiť hračkárskymi autami

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 17:17 • 2 min
V Británii chceli teroristi zaútočiť hračkárskymi autami

LONDÝN - Dvoch mužov vo štvrtok poslali súdy v Británii do väzenia za plánovanie teroristických útokov, ktoré chceli uskutočniť s pomocou hračkárskych áut na diaľkové ovládanie.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný Zahid Iqbal a 25-ročný Mohammed Sharfaraz si mali pomáhať oficiálnym manuálom teroristickej siete al-Kájda. Bombu chceli upevniť na hračkárske auto, ktoré malo prejsť popod bránu jednej z armádnych základní v Lutone severne od Londýna. Zastavili ich však ešte predtým, ako stihli svoj plán uskutočniť.

Londýnsky sudca rozhodol, že obaja muži "predstavujú vážne riziko pre verejnosť" a poslal ich za mreže na najmenej 11 rokov a tri mesiace. Verdikt však ešte môžu predĺžiť o ďalších päť rokov.

Britskí vyšetrovatelia už dlhšie vyjadrujú obavy nad radikalizáciou mladých moslimov žijúcich v Lutone. Práve z tejto časti Británie pochádzal muž, ktorý sa v decembri 2010 odpálil vo švédskom Štokholme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona